Skip to main content

De distributiesector ondergaat grote veranderingen. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez bracht op maandag 10 juli een bezoek aan de hoofdzetel van Colruyt Group in Halle. De familieonderneming werd in 1928 opgericht door Franz Colruyt. Colruyt Group is vandaag de grootste Belgische warenhuisketen. Met diverse activiteiten is de groep een niet weg te denken speler in ons commercieel landschap.

Het bezoek van Georges-Louis Bouchez verliep in een gezellige sfeer. Het toont dat de groep veel aandacht schenkt aan partnerschappen en aan relaties met beslissingsmakers. Colruyt Group is zich ervan bewust dat een goede uitwisseling met politici essentieel is om in te spelen op de uitdagingen waarvoor de distributiesector staat en om strategische aanpassingen te doen.

Als leider van de Belgische distributie onderscheidt Colruyt Group zich omdat het bedrijf erin slaagt om een Belgische speler te blijven ondanks de wijzigende marktsituatie. Het bezoek van de MR-voorzitter stond ook in het teken van onze Belgische fierheid. We hebben een grote Belgische onderneming die een toppositie in de distributiesector bekleedt en die de strijd met internationale reuzen aangaat. 

Het distributiecentrum in Halle is een essentiële schakel in de logistieke keten van Colruyt Group. De goederen komen er aan, worden geordend, opgeslagen en verdeeld over de verschillende winkels in heel België. Tijdens de rondleiding heeft Bouchez kunnen zien hoe groot en minutieus het werk en de organisatie zijn om een efficiënte bevoorradingsketen te waarborgen.

In dit moderne distributiecentrum gebruikt Colruyt Group spitstechnologie om de logistieke operaties te optimaliseren. Dankzij geautomatiseerde systemen en intelligente processen worden de goederen en producten efficiënt beheerd. Ze garanderen dat de leveringen in de winkels snel kunnen gebeuren om de klanten zo goed en snel mogelijk te bedienen.

De distributiesector speelt een belangrijke rol in ons land en Colruyt Group doet er alles aan om zich aan veranderingen aan te passen. Met zijn lange geschiedenis en zijn streven naar uitmuntendheid blijft de groep een sleutelrol in de Belgische economie spelen.

Georges-Louis Bouchez was onder de indruk van het professionalisme van de teams van Colruyt Group. De 30.000 medewerkers leveren een onmiskenbare bijdrage aan het succes van de onderneming. GLB heeft er vertrouwen in dat Colruyt Group zal kunnen blijven inspelen op de veranderingen en dat het bedrijf zijn positie als marktleider in het Belgische distributielandschap zal kunnen behouden. Met deze ontmoeting zijn de banden tussen de politiek en het bedrijfsleven versterkt. Een goede samenwerking is noodzakelijk om de Belgische economie verder te ontwikkelen.