Winkelwagen

“Links kent maar één ding over geld: het gaan halen in de zakken van de anderen. Telkens als er geld ontbreekt, komen er taksen bij voor mensen die werken en sparen. Zonder structurele hervormingen om de werkgelegenheid te verhogen. Ik wil dat niet.” Georges-Louis Bouchez was op zondag 9 oktober politieke studiogast in het nieuws van VTM.

“Het is niet door de fiscaliteit te verhogen dat we de mensen gaan helpen. Die extra belastingen viseren mensen die hebben kunnen sparen. Ze werken of hebben gewerkt, bijvoorbeeld voor een tweede verblijf”, zei de MR-voorzitter. “Wie een tweede appartement of huis koopt, is niet rijk. Dat is iemand die zijn hele leven heeft gewerkt en gespaard. In ons land is investeren in vastgoed een zekerheid voor later. Ik wil dat we het regeerakkoord volgen: 80% werkzaamheidsgraad, geen nieuwe belastingen en een fiscale hervorming minstens voorbereiden. Ons land heeft hervormingen nodig om mensen die werken en sparen te belonen en om meer mensen aan het werk te krijgen. Dus geen extra fiscaliteit. We zijn vandaag een van de landen met de hoogste belastingen in de wereld.”

“Wat wil de middenklasse vandaag? Ze wil dat hun kinderen beter kunnen leven en opgroeien dan hun ouders.”. En op de vraag waarom hij graag naar Vlaanderen komt, antwoordde GLB het volgende: “Een partij die in de federale regering zit, moet overal in het land aanwezig zijn en niet in een hoekje blijven zitten. Mijn politieke prioriteit: mensen moeten goed kunnen leven van hun werk.”

Lees en herbekijk het VTM-interview met GLB hier