Liberale Ronde van België: voorzitters MR en Open VLD gaan eerste keer samen naar Wallonië met bezoek aan provincie Namen

Vandaag bezochten de liberale voorzitters Georges-Louis Bouchez en Egbert Lachaert voor de eerste keer samen Wallonië. De tweede etappe van hun Ronde van België ging naar de provincie en stad Namen en naar Eghezée. Ze zetten er onder meer de liberale geschiedenis en verwezenlijkingen in de verf zetten ter gelegenheid van de 175ste verjaardag van het liberalisme. Met deze bezoekenreeks in alle provincies van ons land belichten ze ook de hechte band tussen de twee blauwe partijen.

Doorheen het bezoek in Namen hebben ze hulde gebracht aan François Bovesse, liberale topfiguur die zijn engagement met zijn leven bekocht. Hij werd in 1944 vermoord door collaborateurs van de Rex-beweging. Bovesse was advocaat, volksvertegenwoordiger en verschillende keren minister. Hij was ook gouverneur van de provincie namen en bezieler van de Waalse Feesten. Tussen de twee Wereldoorlogen kwam hij op voor de democratische en liberale rechten.

De voorzitters hielden in de provinciehoofdstad ook halt in de plaatselijke successtory Dogstudio, een onderneming gespecialiseerd in creatie, kunst, design, digitalisering en technologie. Dit agentschap, met kantoren in Namen, Luik, Brussel en Chicago, is gevestigd in Trakk, een gedeelde werkplek. Het exporteert intussen naar de VS en het Midden-Oosten.

Het provinciebezoek eindigde met een ontmoeting met Rudi Delhaise, burgemeester van Eghezée.

Op dinsdag 9 maart startten Egbert Lachaert en Georges-Louis Bouchez hun Ronde van België met een bezoek aan Gent en burgemeester Mathias De Clercq.