Rock-‘n-roll

Na twee jaar zonder editie door corona konden de festivalliefhebbers opnieuw naar Rock Werchter. Onder hen ook MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. En wat is er meer rock-‘n-roll dan in gecentreerd kostuum en met gepoetste schoenen de weide van Werchter op te gaan? Van een politieke vergadering direct naar de mensenmassa, de daverende muziek, de modder en het alcoholvrije bier.

Vrijwel meteen liep hij N-VA-kamerlid Theo Francken tegen het lijf. ‘Muziek verenigt op Rock Werchter: politieke zwaargewichten Bouchez en Francken verbroederen op eerste festivalavond’, was de treffende titel op HLN.be. Tussen de selfies met de enthousiaste festivalgangers door ontmoette Bouchez ook Fabio Sala, ceo van AB InBev voor de Benelux en Frankrijk. Aan de stand van de Belgische bierbrouwer sloot hij met een glas 0.0% de avond af met het Belgische team van AB Inbev.

‘Schild en Vriend’

Een dag later was Georges-Louis Bouchez te gast in Kortrijk. Op het terras van de hippe bistro Balthazar genoot hij bij de ondergaande zon van een diner met vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open VLD), burgemeester Ruth Vandenberghe en schepen Wouter Allijns (allebei Team Burgemeester). Van daar wandelde hij samen met heel wat Kortrijkenaren naar de Leieboorden en de Broeltorens, waar hij werd opgewacht door Axel Ronse, cultuurschepen en Vlaams parlementslid voor N-VA. Die had hem uitgenodigd voor de Spektakelmusical 1302, de slag der gulden sporen. De ontvangst was hartelijk, de musical verbluffend. Met een prachtig decor en lichtspel, weerspiegeld door de onbeweeglijke Leie.

De MR-voorzitter schudde de hand met de Vlaamse ministers Matthias Diependaele en Ben Weyts (allebei N-VA). Tijdens de receptie achteraf op de musicalscène feliciteerde hij de voltallige cast en praatte hij na met de inwoners van Kortrijk. Axel Ronse stelde Georges-Louis Bouchez voor als ‘een sympathieke Leliaard uit Mons’. GLB ging de ultieme uitdaging aan. Zonder verpinken zegde hij de leuze ‘Schild en Vriend’ na en hij overleefde zijn bezoek aan de stad van de Gulden Sporenslag.

Lees hier het artikel over Rock Werchter

Lees hier het artikel over Spektakelmusical 1302