De MR heeft een uitgesproken partijlijn. Met een heldere ideologie en duidelijke standpunten. Van rechts tot centrumrechts. Over thema’s die de gewone mensen en de middenklasse aanspreken. Minder belastingen, loon naar werken met een hoger pensioen, vrijheid, fundamentele rechten, economische ontwikkeling, betaalbare en zekere (kern)energie, veiligheid, neutraliteit van de staat. “Ik verdedig vurig onze partijlijn”, zegt Georges-Louis Bouchez in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Het is goed om rechts te zijn. We moeten niet bang zijn om dat te tonen. We zijn een democratische partij met een duidelijke lijn en waarden. Trotse liberalen!”

“MR vecht voor fiscale en sociale rechtvaardigheid voor de gewone mensen en de middenklasse. Partijen moeten zich met de problemen van de mensen bezighouden, in plaats van politieke spelletjes te spelen en onderling bezig te zijn. Direct contact met mensen. Debatteren. Argumenteren. Overtuigen. Met feiten en cijfers. Alleen zo werpen we een dam op tegen extremisten en populisten. Het economisch programma van het Vlaams Belang? Dat is het failliet van Vlaanderen!”

“Nu moeten we weer ook keuzes voor de toekomst maken”, gaat Georges-Louis Bouchez voort. “Vooruitgang in een liberale democratie dankzij vertrouwen in technologie, wetenschap, innovatie en techniek. Kijk naar de voordelen van 5G, vaccins of kernenergie. We moeten ons land en Europa ook herindustrialiseren om onze strategische positie te versterken.”

Lees het interview in Het Laatste Nieuws hier